У Офісі президента відреагували на чутки щодо Тимошенка й Гайдая

У різних ЗМІ ширяться чутки про те, що голову Луганської ОВА Сергія Гайдая планують призначити послом у Казахстані, а колишньому заступнику Офісу Президента України Кирилу Тимошенку Зеленський ніби запропонує посаду, коли скандал вщухне. Однак це спекуляції, а спекулянтів годувати не треба. Таку думку висловив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

Не треба коментувати чутки

Подоляк розповів, що не треба коментувати чутки. Не треба годувати спекулянтів. Не треба допомагати створювати викривлений інформаційний простір. Державна інформаційна політика – це відповідальність. Це не про чутки й не про спекуляції, це про конкретні рішення.

"Є певні кадрові рішення. Ми говоримо про політичні відставки зараз. Після цього будуть проведені певні аналітичні роботи, аудити, певні розслідування й після цього будуть, якщо потрібно, юридичні висновки. Після цього ми з вами це все зафіксуємо", – зазначив радник голови Офісу Президента України.

Він додав, що коли є конкретика, тоді можна обговорювати, чому було прийняте те чи інше рішення. Президент дуже активно моніторить, про що думає суспільство, він його розуміє. Це не просто спонтанні рішення.

Між суспільством і державою повинна бути довіра

За словами радника голови Офісу Президента України, між і суспільством і державою повинна бути довіра особливо під час війни, тому що це важливо. Рішення будуть прийматись не тому що вщух скандал. У нас таке середовище, якщо щось з'явилось у медійному просторі, то це вже назавжди.

"До речі, я хотів би порадити політикам, чиновникам зважати на це. Коли вони будуть необережними, й щось з'явиться в медійному просторі, то це вже назавжди. Не буде так, що за 3 дні чи за місяць усе застигне, вщухне тощо, тому треба дуже прискіпливо ставитись до того, що ви робите й нести за це відповідальність", – зауважив Подоляк.

Як він зазначив, було б добре, якби він, як офіційна особа, говорив щось тільки про факти, а не про чутки чи спекуляції. Тому ліпше обговорювати лише факти.

Джерело: 24 канал

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...