У окупантів не дарма істерика: Стало відомо, які танки могла використати Україна у наступі на Курську область РФ

У Курській області Росії й далі тривають важкі бої після прориву Збройних сил України. Під час наступу українські війська, ймовірно, використовували британські танки, передають Патріоти України.

Йдеться про британський основний бойовий танк третього покоління Challenger 2. Спершу відповідну інформацію повідомив телеканал Sky News, пізніше такі дані підтвердило й BBC, посилаючись на власні джерела.

Sky News, не вказуючи джерел інформації, повідомив, що ЗСУ, скоріше за все, використовували британські танки Challenger 2 під час наступу на території Курської області. У разі підтвердження таких даних це буде перший випадок, коли британські танки були використані українськими військовими в бою на території Росії.

Наразі деталі про те, як і коли українські війська розгорнули танки Challenger 2 у Курській області Росії, невідомі – так само як і кількість танків, які могли бути залучені. Зазначається, що 82-га десантно-штурмова бригада ЗСУ, яка від минулого року експлуатує британські бойові танки, брала участь у Курській операції.

Водночас Міністерство оборони Британії відмовилося коментувати оперативні деталі. Збройні сили України теж не надали коментарів. Зауважимо, Велика Британія підтвердила, що Україна може вільно використовувати британську зброю на території Росії, відповідно до урядової політики. Єдиним винятком є використання ракет Storm Shadow – вони спочатку постачалися із застереженням, яке передбачало те, що їх не можна запускати по цілях на території Росії.

Згідно з політикою уряду Великої Британії, використання будь-якої зброї, наданої Україні, має відповідати нормам міжнародного права. Військова допомога спрямована на те, щоб допомогти українським військовим захистити себе від російської агресії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...