У окупантів немає іншого виходу: З'явилося пояснення "упертості" росіян у Чорнобаївці - вони йдуть туди на вірну смерть

ЗСУ десятий раз завдали нищівного удару по авіаційній техніці противника, що наполегливо розміщується на базі в Чорнобаївці Херсонської області. Безвихідь окупантів та необхідність розміщувати авіаційну техніку у горезвісній Чорнобаївці пояснив засновник організації Statewatch Олександр Леменов у Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що місцевість постійного обстрілу залишається найважливішою стратегічною локацією через габарити бойових вертольотів."Треба розуміти, що ця дистанція ще залежить від маси, адже маса порожнього МІ-172 7.5 тонн, а максимальна – майже 12 тонн. Це впливає на практичну дальність, але не критично. Припустимо, аеродроми у Сімферополі. Ще раз, допустимо! Туди - Назад 550 км. Це критично, тому що гелікоптери летять, зависають, атакують, висаджують десант ", – зазначив Леменов.

Він додав, що база в Чорнобаївці, крім відстані, має і таку практичну платформу, як відповідну поверхню для посадки гелікоптера. Посадити таке повітряне судно просто в поле чи степу ще менш раціонально, ніж щоразу піддавати авіацію бомбардуванням українських захисників.

"Як було пояснено одним профільним експертом, просто "сісти в степу" не можна. Пил забиває двигуни і тому взагалі фініш. Якщо піде дощ, то гелікоптери під своєю масою просядуть у в'язке місиво херсонських степів. Це дуже прямолінійне та примітивне пояснення, проте – їм потрібний аеродром з твердою поверхнею", – зауважив аналітик, додавши, що все-таки росіяни не настільки тупі, просто наївні.

"Просто ніхто не очікував, що ми за місяць зіб'ємо понад 100 літальних апаратів і вони не знають, а як далі діяти? Це свідчить про те, що динаміка війни й в цьому напрямку на нашу користь. Іншими словами, перемога вже близько", – завершив Олександр Леменов.

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 18:38

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Покладаємося лише на те, що є під рукою": Бійці ЗСУ на Донбасі втомилися чекати на західні снаряди, - Le Monde

п’ятниця, 17 травень 2024, 17:28

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва пообіцяв, що багатомільярдний пакет допомоги від США принесе реальні зміни на полі бою. Однак поки що українська армія щосили намагається протистояти російським загарбникам. І за затримки з постав...