У окупантів великі проблеми: ЗСУ пошкодили всі три мости в Херсон, які війська РФ використовують для своїх цілей, - ISW

Збройні сили України пошкодили три підконтрольні ЗС РФ мости, які ведуть із лівого берега в окупований Херсон. Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Як уточнюють аналітики, 24 липня ЗСУ завдали удару по мосту через греблю Новокаховської ГЕС. Російські пабліки одразу ж написали, що Україна використала для цього РСЗВ HIMARS, також уточнювалося, що ремонт переправи вже ведуть. До цього вже повідомлялося про пошкодження Антонівського мосту. Переправи використовуються російською армією для постачання своїх сил на окупованих територіях, для перекидання особового складу й техніки.

Загалом українські офіційні особи стали частіше підтверджувати свої контрнаступальні операції в окупованій Херсонській області, вважають американські аналітики. Так, учора про контрнаступ у регіоні розповів депутат Херсонської облради та радник голови Херсонської обладміністрації Сергій Хлань. До цього президент Володимир Зеленський також говорив про те, що українські сили в південному регіоні просуваються "крок за кроком". Водночас деталей контрнаступу глава держави не озвучував.

Важливим фактом є діяльність українських партизанів у Запорізькій області. За інформацією аналітиків, у ніч із 23 на 24 липня невідомі підірвали залізничне полотно за 30 км від Мелітополя. Це заблокувало постачання російських військових на лінії фронту.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...