У окупантів великі проблеми: ЗСУ вдарили по "вишках Бойка" у Чорному морі

Збройні сили України завдали удару по бурових платформах Чорноморнафтогазу в Чорному морі. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко, передаютьПатріоти України.

"Наші ракетники курили не біля Зміїного, а курили біля вишок Бойка. Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному морі зі сторони росіян", - написав він.

Про удар також повідомив у Telegram так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов. Він стверджує, що врятовано 5 людей, троє з них поранені. Пошуки решти продовжуються.

У березні 2014 року, під час російської інтервенції до Криму, підрозділами Збройних сил Російської Федерації було захоплено українські бурові вишки "Петро Годованець" і "Україна" (відомі як "вишки Бойка"), що належали Чорноморнафтогазу. Вишки на той час знаходилися у територіальних водах України на Одеському газовому родовищі. У грудні 2015 року бурові платформи були переміщені до Голіцинського родовища біля узбережжя Криму.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...