У окупантів за тиждень - мінус три Су-25: Експерт пояснив, що це значить для російської армії

Українські військові за тиждень збили вже три російські штурмовики Су-25. Всіх “приземлили” в районі Авдіївки. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Як зазначається, перший Су-25 українські військові збили 4 травня, другий - 9 травня, а третій - 11 травня. “Приземлили” їх в районі Авдіївки, де раніше окупати безкарно господарювали.

За словами Коваленка, в цій оперативній зоні міг з’явитися інструментарій, який допомагає боротися з російською авіацією.

“Що ж до Су-25, то втрати цих літаків для РВВ відносяться до болючих. Це з тим, що Су-25 у Росії не виробляють. Їх ремонтують, обслуговують, модернізують, але не виробляють. Згідно з даними з відкритих джерел, на початку 2021 року повітряно-космічні сили РФ мали у своєму складі до 200 одиниць різної модифікації та ступеня боєздатності штурмовиків Су-25. З 2022 року верифіковані втрати Су-25 склали 31 літак, згідно з загальним даними втрати набагато більше. І кожна така втрата – безповоротна”, - наголосив експерт.

Він також додав, що Су-25 - це основна робоча “пташка” російської армії, яка задіюється для підтримки сухопутних операцій на тактичному рівні. “Анігіляція цієї компоненти може призвести до того, що у певний момент здійснення подібної підтримки сухопутних операцій таким компонентом для Росії стане неможливим”, - підкреслив Коваленко.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...