В окупованому Луганську чиновники "ЛНР" знесли барельєф Шевченка і перейменували національний університет

Співробітники комунальних служб зняли встановлений на стелі біля входу до Луганського національного університету настінний барельєф із зображенням великого поета України.

В окупованому бойовиками "ЛНР" Луганську знесли барельєф українському поетові Тарасу Шевченку. Відео опубліковано на YouTube-каналі інтернет-видання "Острів", передають Патріоти України.

Співробітники комунальних служб зняли встановлений на стелі біля входу до Луганського національного університету настінний барельєф із зображенням великого поета України: кадри знімали з боку місцевих жителів. Більш того, зі стели зникла і назва вищого навчального закладу українською мовою, але і це далеко не все.

Кілька днів тому так званий "уряд" "Луганської народної республіки" вирішив перейменувати два виші в непідконтрольному місті - це торкнулося ЛНУ імені Шевченка та Донбаського державного технічного університету. Тепер Луганський національний університет носить назву "Луганський державний педагогічний університет". ЛДУ імені Шевченка був створений у 1998 році шляхом виділення зі складу Східноукраїнського державного університету, в 2003 році йому було присвоєно статус національного, а через чотири роки заклад визнали найкращим серед вишів України. Однак уже в 2014 році, після початку російсько-української війни і окупації міста бойовиками, частина викладачів та студентів евакуювалася в Старобільськ, на підконтрольну Україні територію Луганської області. Проте, інша частина працівників і студентів університету все ж залишилася в Луганську і продовжила свою діяльність.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...