У окупованому Мелітополі кадирівці виїхали з будівлі через жовту стрічку та букву "Ї"

Рух спротиву "Жовта стрічка" активно бореться з російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях. Наразі у його лавах – понад 10 тисяч партизан. Для "Жовтої стрічки" буква "Ї" стала відповіддю на Z, яку активно використовують російські терористи. Про це активіст руху розповів в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Активіст зауважив, що ідея букви "Ї" виникла тоді, коли з'явилося багато новин про псевдореферендум –наприкінці липня – напочатку серпня.

Тоді активісти зрозуміли, що жовта стрічка почала набридати людям. Потрібно було вигадати щось нове. Тоді один з активістів запропонував намалювати букву "Р" та спорудах, де проводили так званий "референдум". Тоді почали обирати унікальні літери, аби впадали в око. Йдеться про "Ґ", "Є", "І".

Згодом дійшло до букви "Ї". Бо вона унікальна й зі старослов'янської означає єдність. Спершу її намалювали на будівлі школи у Херсоні, де жили окупанти. Згодом вона стала символом спротиву.

Найчастіше її зображали на будівлях, де жили окупанти. "У Мелітополі в нас був випадок, коли кадирівці виїжджали з будівлі, бо там була намальована і жовта стрічка, і буква Ї", – йдеться у повідомленні.

Російські окупанти мають розуміти: у них немає жодних шансів на тимчасово окупованих територіях. Українські захисники та захисники звільнять кожен населений пункт та повернуть туди безпеку для усіх жителів.

Джерело: 24 канал

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.

Не зважаючи потуги з москви: Шикарна яхта Медведчука "Royal Romance" перейшла під синьо-жовтий прапор. В АРМА пояснили значення прецеденту для України

четвер, 16 травень 2024, 0:18

92-метрова яхта "Royal Romance" набула статусу українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України. . Заарештована яхта "Royal Romance", яка належала проросійському політику Віктору Медведчуку, отримал...