У Палаті представників США проголосували за збільшення фінансової допомоги Україні у 2022-му році

Нижня палата Конгресу США - Палата представників - схвалила законопроект про фінансування Держдепартаменту США у 2022 році. Про це повідомили у посольстві України в США, передають Патріоти України.

В ньому збільшено розмір допомоги Україні та внесено поправки щодо санкцій проти російського газопроводу в Європу "Північний потік-2". Так, у законопроєкті зазначається, що загальна сума коштів, яку мають виділити на програму допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов’язаних програм становить не менше 481,5 мільйона доларів. Це на 28,5 мільйона доларів більше, ніж у поточному році.

"Із зазначеного кошторису 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 мільйонів доларів більше, ніж у 2021 році", - йдеться у повідомленні. Для набуття чинності законопроект має бути схвалений Сенатом США та підписаний президентом Джо Байденом.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...