У пеклі гості: ЗМІ встановили ім'я льотчика Су-35 ВКС РФ, який був збитий російською ППО над Запоріжжям

У російських соцмережах 6 жовтня з'явилася інформація про загибель льотчика-випробувача майора Олексія Беліченка, який загинув 29 вересня. На думку оглядачів "Мілітарного", це якраз той льотчик, який керував літаком Су-35, збитим унаслідок дружнього вогню в небі над Запоріжжям, передають Патріоти України.

За інформацією авторів публікації, 38-річний Беліченко був заступником начальника Центру підготовки пілотів і обіймав посаду в російському Державному льотно-випробувальному центрі, куди на службу фактично відбирають найкращих. Водночас у джерелі причина загибелі не уточнюється, і за яких обставин 29 вересня загинув російський льотчик, не йдеться.

Згідно з інформацією за 2012 рік, Бєліченко літатиме на винищувачах Су-27СМ, однак, як зазначили в "Мілітарному", на момент повномасштабного російського вторгнення більшість таких машин були виведені зі складу ПКС РФ і замінені на більш сучасні Су-30 і Су-35.

Таким чином, імовірно, майор Бєліченко був тим самим льотчиком, літак якого був збитий російським ЗРК С-300 під час виконання бойового завдання в небі над окупованим Запоріжжям. При цьому випадки ураження російських літаків власними засобами ППО вже мали місце.

"Ймовірною причиною такого явища може бути непридатність систем розпізнавання "свій-чужий" на літаках і зенітних комплексах, а також погана кваліфікація операторів ЗРК", — підсумували оглядачі.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...