У Пентагоні озвучили свої підрахунки втрат РФ у війні проти України

У Пентагоні заявили, що РФ намагається використати у війні проти українців кадрові війська, але також є дані про строковиків, передають Патріоти України.

РФ втратила у війні проти України від 60 тисяч до 80 тисяч людей. Про це повідомляється на сайті міністерства оборони США.

Водночас не уточнено, йдеться про загиблих чи поранених. Зазначається, що до вторгнення приблизно чверть військ РФ складали призовники, інші були професійними військовими.

У Пентагоні заявили, що РФ намагається використати у війні проти українців кадрові війська, але все одно є дані про строковиків, відправлених на передову, які погано екіпіровані та погано навчені.

Як зазначив високопоставлений військовий чиновник Пентагону, співвідношення між українськими та російськими силами на півдні "набагато краще з погляду рівності та паритету, ніж воно було спочатку у східній частині поля бою". Він додав, що українці розуміють, що для наступу потрібно більше сил, ніж для оборони.

Озвучені Пентагоном втрати росіян вищі за ті, які називає Генштаб ЗСУ, проте не уточнено, йдеться про загиблих чи поранених.

Раніше заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль заявляв, що загальна кількість поранених та вбитих російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення в Україну сягає 80 тисяч солдатів.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...