У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням на The War Zone.

Зазначається, що ЛаПланте не сказав назву зброї, але детально описав її. «Одна компанія, не буду казати хто це, придумала дуже класну ідею взяти зброю класу „повітря-земля“ і зробити його наземну версію, і це була б далекобійна зброя», - заявив він.

Крім цього, заступник міністра зауважив, що коли цю зброю відправили в Україну, вона «не спрацювала на полі бою». Він також додав, що влада США скоротила типові вимоги для випробувань, щоб пришвидшити передачу системи озброєння. Як результат - цю зброю «зробили так швидко, як тільки могли», сказав ЛаПланте.

Хоча заступник міністра не називає вид озброєння, експерти припускають, що йдеться про GLSDB, адже це наземна версія зброї «повітря-земля» і далекобійне озброєння. Наразі цю зброю не використовують американській військові, і Україна стала першою, хто випробував її в умовах бойових дій.

Як заявив ЛаПланте, зброя не спрацювала через низку причин, зокрема через електромагнітні перешкоди, особливості інтеграції оборонних спроможностей, організацію, тренування та матеріали.

«Це просто не спрацювало. І що трапляється, коли ви відправляєте щось людям, які борються за своє життя, і це не працює - вони пробують це три рази й потім просто викидають. Що ж, це трапилося», - сказав заступник міністра.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...