У "подружки" Путіна великі проблеми: Марін Ле Пен звинуватили у системній розтраті коштів ЄС

У неділю французька прокуратура підтвердила, що вивчає звинувачення на адресу Марін Ле Пен, яка є суперницею чинного президента Емманюеля Макрона на виборах глави держави. Цю заяву у прокуратурі зробили у відповідь на численні запити ЗМІ після публікації даних про звинувачення, висунуті європейськими антикорупційними органами, передають Патріоти України.

Скандал розпочався після того, як у суботу пообіді видання Mediapart оприлюднило отримані з джерел результати розслідування діяльності Ле Пен під час її роботи у Європейському парламенті, у період з 2004 по 2017 рік.

Звинувачення на адресу кандидатки містяться 116-сторінковому документі, підготовленому OLAF – Європейським управлінням з питань запобігання шахрайству, органом, який опікується питанням протидії корупції та зловживанням у структурах ЄС. OLAF стверджує, що особисто Ле Пен витратила без права на це 137 тисяч євро, які вона тепер має відшкодувати до бюджету ЄС. Це не перший випадок розтрати нею коштів. Раніше той самий орган виявляв у французької популістки зловживання на суму 339 тисяч євро – вона оформила фіктивного помічника, щоби отримувати бюджетну компенсацію за ньому, і суд тоді змусив Марін Ле Пен повернути незаконно отримані кошти. Таким чином, її сумарні зловживання наближаються до півмільйона євро.

Крім того, партія Ле Пен (тоді мала назву "Національний фронт") та її однопартійці сумарно витратили ще 280 тисяч євро на фіктивні або невідповідні витрати. Зокрема, вони замовляли за кошти ЄС шампанське або замовляли імовірно фіктивні послуги у наближених до себе компаній.

"OLAF дійшов висновку, що поведінка Марін Ле Пен, Жан-Марі Ле Пена, Брюно Голніха та Люї Еліота (всі були євродепутатами з партії НФ) ставит під загрозу репутацію ЄС", - йдеться у документі.

Наразі невідомо, як вплине це розслідування на результати президентських виборів у Франції, другий тур яких за участі Ле Пен та Макрона відбудеться 24 квітня.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...