У Польщі попередили про небезпеку з боку росіян напередодні виборів

Російська пропаганда у Польщі може посилитися 2023 року через цьогорічні парламентські вибори в РП, які заплановані на осінь. Про це заявив урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарін в інтерв’ю PAP, передають Патріоти України.

"Зважаючи на те, з чим ми зіткнулися у 2022 році, у 2023 році слід очікувати подальшого зростання загроз як у кіберпросторі, так і в пропагандистській діяльності Росії та Білорусі", – оцінив він.

За його словами, треба враховувати, що пропаганда РФ "проводяться протягом певного періоду часу", а не, коли організовуються вибори чи у самий день голосування. "Це події, ґрунт для яких готувався місяцями. Тому я вважаю, що вже в перші місяці 2023 року ми спостерігатимемо посилення різної діяльності, пов'язаної з ворожим пропагандистським впливом. Досвід наших союзників і політичних друзів такий, що саме період різного роду виборчих кампаній активізує російську сторону, яка хоче за допомогою пропаганди чи дезінформації вплинути на результати виборів", – додав Жарін.

На його думку, те, що робить російська сторона, це не лише дестабілізація чи поширення дезінформації й брехні у Польщі, а й "дії, які спостерігатимемо у довгостроковій перспективі, це операції впливу, які мають змінити усвідомлення чи сприйняття реальності".

Він зазначив, що минулий рік ознаменувався російською пропагандистською діяльністю, яку слід розглядати в ракурсі військових дій проти України. "Росія підлаштовує інформаційний інструментарій під свої стратегічні цілі, а наразі стратегічні цілі пов’язані з війною проти України. Тому слід припустити, що частина дезінформаційних заходів буде пов’язана з ситуацією на фронті. Це буде пов'язано з тим, як світ відреагує на дії Росії проти України. Слід очікувати як дезінформаційної діяльності, вбудованої в контекст війни, так і такої, що переслідує довгострокові цілі, такі як витіснення американських інтересів з Європи чи послаблення згуртованості НАТО", – пояснив він.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...