У Польщі стався різкий розворот щодо ставлення до українських біженців: Що показало опитування

Кількість поляків, які виступають за прийняття українських біженців, впала до 53%, що є найнижчим показником з лютого 2022 року, коли 94% респондентів заявили, що підтримують приймання біженців. Про це свідчать дані польського інституту опитування громадської думки CBOS, передають Патріоти України.

Цей показник залишався вище 80% протягом 2022 року. За даними CBOS, швидке зниження підтримки може бути пов'язане із "зерновою кризою".

Відкрита опозиція щодо прийняття українських біженців зараз становить 40%, проти 3% у березні 2022 року.

Чоловіки більш прихильні – 60% позитивно ставляться до українських біженців, проти 47% жінок.

Респондентів також запитали, чи повинна польська влада відправити чоловіків призовного віку назад в Україну. Дві третини респондентів (67%) підтримали цю ідею, тоді як 22% висловилися проти.

Крім того, майже кожен другий поляк (51%) стурбований тим, що Росія може застосувати ядерну зброю проти України, тоді як на початку повномасштабної війни в Україні цей показник становив 77%.

Водночас 46% опитаних хочуть, щоб Україна продовжувала бойові дії, тоді як 39% підтримують мир навіть ціною територіальних чи політичних поступок України.

"Ми негайно атакуємо Санкт-Петербург та решту стратегічних об'єктах у радіусі 300 кілометрів": Польща та країни Балтії обіцяють рішучу відповідь на воєнну агресію РФ

субота, 12 жовтень 2024, 18:33

Військові керівництва країн східного флангу НАТО вважають реальною імовірність воєнної агресії РФ проти Польщі та Балтійських країн. Тому переконані, що мають бути готові негайно завдати удару у відповідь. . Як пише Bild, представник країн східного фл...

"Росія проїдає свою радянську спадщину": Аналітик спрогнозував, коли в армії Путіна почнуться великі проблеми

субота, 12 жовтень 2024, 18:19

Чисельна перевага Росії у війні проти України, ймовірно, почне знижуватися вже до кінця 2024 року. Росія зараз стикається з дуже серйозними труднощами на тлі великих втрат, передають Патріоти України з посиланням на Business Insider. "Перевага Росії н...