У Польщі відмовили російським представникам ЛГБТ в участі у прайді

Організатори польського ЛГБТ-параду відмовили в участі представникам спільноти з РФ. Вони дозволили приєднатися до колони росіянам, але без національної символіки та лозунгів із використанням назви держави. На це скаржиться один із активістів гей-асоціації "За вільну Росію", передають Патріоти України.

Водночас, він заявляє, що це порушує його права. За його словами, організатори польського прайду запропонували цьогоріч російським учасникам не об‘єднуватися в колону та уникати політичних висловлювань. Активіст вважає, що це "є грою на стороні рівно тих людей, які розв‘язали війну в Україні, гвалтують жінок у Бучі та вбивають геїв у Грозному".

Наразі польська сторона не прокоментувала своє рішення. Можливо, воно пов‘язане із бажанням уникнути сутичок всередині колони та різного роду провокацій.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...