У Польщі закрили найбільший центр прийому українських біженців, - The Financial Times

У Польщі закрили найбільший у країні центр прийому українських біженців. Він розташований у Надаржині приблизно за 30 км від Варшави, інформують Патріоти України.

За словами прес-секретаря Мазовецького краю, кого цитує The Financial Times, центр передбачався як тимчасовий. Його закриття було обґрунтоване тим, що кількість українців біженців, які прибувають у регіон, була мізерно мала.

Зазначається, що у центрі розміщувалося до 9 тисяч українських біженців. Однак останніх 300 осіб, які там проживали, перевели в інші центри. Крім житла та їжі біженці могли там отримати польський документ, який давав змогу залишатися в країні, а також квитки на автобуси та літаки в інші держави.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...