У польському МЗС назвали найгірший сценарій завершення війни в Україні

Тривалий мир на сході Європи можливий тільки в разі військової перемоги України над Росією. А ось сценарій, де Кремлю дозволять "зберегти обличчя", буде найгіршим. Таку думку висловив заступник голови МЗС Польщі Павло Яблонський в ефірі RMF FM, передають Патріоти України.

"Умовою будь-якого тривалого миру в Європі є те, що Україна повинна вигнати Росію зі своєї території", - заявив він.

Дипломат підкреслив, що Варшава домагається такого результату війни, при якому Росія вийде з війни проти України "переможеною, абсолютно розгубленою" і буде притягнута до відповідальності за агресію.

"Для агресора вийти з цього конфлікту зі збереженим обличчям було б найгіршим сценарієм. Не тільки з точки зору нашої безпеки, але і в глобальному масштабі. Це показало б потенційним учасникам такої агресії, що вона просто окупається", – вважає Яблонський.

Як Макрон пропонував зберегти обличчя Путіну

Навесні 2022 року, коли Росія вже відступила з півночі України, але продовжувала наступати на Донбасі, президент Франції Еммануель Макрон пропонував такий варіант мирного договору, який би дозволив "зберегти обличчя" Путіну.

Ідеї Макрона викликали невдоволення не тільки в Україні, а й в інших країнах колишнього соцтабору, добре знайомих з особливостями зовнішньої політики Москви. При цьому політики з Польщі та Чехії нагадали Заходу, чим закінчилися спроби "зберегти обличчя" Гітлеру.

Під кінець року навіть канцлер Німеччини Олаф Шольц, відомий своєю обережною політикою щодо РФ, визнав, що правильним результатом війни буде повна перемога України.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...