У Порошенка відреагували на "плівки Деркача" щодо "дружніх розмов п'ятого президента з Путіним

Показово, що ця порція "плівок" від "чекіста" та "сина чекіста" стосується не якогось перехідного періоду притирки глав держав у травні-червні 2014 року, а до періоду важких боїв на полі бою та нелицеприємної дипломатії

Нормандія 2014 року. Вже і тоді було не до теплих вітань

У партії п'ятого президента Петра Порошенка назвали фейком та фальсифікацією опубліковану нардепом Андрієм Деркачем, котрого називають агентом російського ФСБ, розмову нібито експрезидента та президента РФ Володимира Путіна.

"Протягом шести років фейки є одним із постійних інструментів російської гібридної війни проти України, рівно як і проти особисто Порошенка. Від "розіп'ятого хлопчика у Слов'янську" до "вбивства Петром Порошенком рідного брата", - йдеться у повідомленні пресслужби "Європейської солідарності".

"Розмова" з Путіним, оприлюднена випускником Вищої школи КДБ, - із цієї ж серії. Це такий же грубо змонтований, ретельно скомпільований фальсифікат, як і нібито бесіди з Байденом...

І прес-конференція Деркача-Кулика, і заяви Венедиктової, і провокування зазначених позовів - частина спецоперації московської агентури із нав'язування російської ідеологеми про нібито громадянський конфлікт в Україні і відповідальність за неї української влади, уособленої Петром Порошенком.

Це - помста Кремля за те, що Порошенко як президент та Верховний головнокомандувач не дозволив Путіну реалізувати в Україні жодної стратегічної цілі Кремля".

Деталі: У партії Порошенка вважають, що Деркач та прокурор Костянтин Кулик, які на прес-конференції у четвер опублікували нібито розмови Порошенка – "учасники кремлівського плану із відбілювання Путіна, зняття з Росії відповідальності за агресію і перекладення її на Україну".

Також у "Євросолідарності" пишуть, що слова Кулика та Деркача корелюються із заявою генпрокурора Ірини Венедиктової про те, нібито громадяни масово звертаються із заявами на Порошенка.

Зокрема, там пишуть, що юристи, які "обслуговують п'яту колону, протягом останнього тижня обдзвонюють вимушених переселенців і пропонують їм підписувати позови проти Порошенка, який нібито винен у втраті ними майна".

Усі ці факти у партії колишнього президента називають "частиною спецоперації московської агентури" та "помстою Кремля" Порошенку.

Також в "ЄС" опублікували уривки із книги колишнього президента Франції та учасника "Нормандської четвірки" Франсуа Олланда.

Олланд писав, що Порошенко "тримався дуже гідно та твердо відстоював свої позиції". За його спогадами, "багато разів Порошенко та Путін підвищували голос один на одного", але Порошенко "залишався непохитним щодо суверенітету своєї країни".

Нагадаємо, 9 липня нардеп Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси Порошенка і президента РФ Путіна. Розмова нібито відбулася у квітні 2015 року.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...