"У повітрі немає літака типу А-50": Гуменюк пояснила, чому РФ "поставила на паузу" ракетні обстріли України

Росія не відмовилась від проведення масованих ракетних ударів по Україні. Пауза ворога ймовірно пов’язана з відповідальним для країни-агресорки етапом - псевдовиборами президента країни. Про це заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

"Ми ретельно відстежуємо активність і стратегічної авіації в тому числі. І розуміємо, що певним чином пауза пов’язана з тим, що немає в повітрі літака типу А-50 - нема навідника, розвідувального центру", - зауважила Гуменюк. Також вона нагадала, що останні "операції" російської авіації були "не дуже активними та не дуже результативними".

"В результаті "літакопаду", який влаштували СО України для авіації росіян, це також дуже небезпечна операція наступного разу. Але тим не менш, вони не відмовились від проведення масованих ракетних ударів, тому що це основна перевага, яку вони мають і основні перемоги, які вони підсовують своєму диктаторові", - зазначила Гуменюк.За її словами, дана ситуація наразі перебуває на особливому контролі та ретельно відстежується.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...