У Повітряних силах розповіли, як Росія може удосконалювати іранські Shahed

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що Росія може здійснювати певну модернізацію іранських ударних безпілотників типу Shahed, однак різниця між звичними дронами виробництва Ірану та "модернізованими" в РФ несуттєва, передають Патріоти України.

"Я не маю такої інформації про витривалість та швидкість. Швидкість "шахеда" умовно може змінюватися. Він може летіти як 120, так і до 180 км/год. Як власне його запрограмують, так він і буде летіти", - сказав Ігнат в ефірі телемарафону.

Він також уточнив, що РФ може може модернізовувати іранські дрони, використовуючи певні матеріали, зокрема, композитні, щоб ускладнити радіолокаційне виявлення безпілотників. "Це можливо. Можливо, ще є якісь моменти незначні, які модернізується. Але все одно це той самий шахед… Тому не думаю, що там суттєва якась модернізація буде зроблена", - сказав Ігнат.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...