У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому війська РФ почали використовувати повітряні кулі

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чому російські війська почали використовувати повітряні кулі для розвідки, передають Патріоти України.

"Дешево і сердито. Таким чином вони нас тривожать – чому б це не використовувати? Але якщо розібратися глибше – ми бачимо статистику, скільки вже знищено БПЛА. А саме "Орлан-10", які вони часто застосовували в глибині нашої території для ведення повітряної розвідки. Ці БПЛА часто ставали цілями…Зараз вони більш ощадливо використовують БПЛА оперативно-тактичного рівня – такі як "Орлан-10", – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Сьогодні близько 13:30 в Київській області оголосили повітряна тривогу. Натомість у Києві та сусідніх областях її не оголошували. Згодом Київська ОВА повідомила, що в області виявили повітряні цілі, працює ППО. Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону уточнив, що йдеться про повітряні кулі з "відбивачами".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...