У повному озброєнні можуть знищити ЧФ РФ, разом з базою в Севастополі: Що собою являють кораблі ВМС США, котрі прямують у Чорне море

У Чорне море направляються два есмінці США - Donald Cook і Roosevelt. Американські військові кораблі прибудуть на тлі ескалації бойових дій на сході України та нарощуванням російських сил біля східного кордону України та Криму. Передбачається, що есмінці зайдуть у води Чорного моря 14 і 15 квітня і пробудуть там до 4-5 травня, зазначають Патріоти України.

Як заявив офіційний представник Міністерства оборони США, найближчим часом два військових кораблі будуть відправлені в Чорне море на знак підтримки України на тлі посилення присутності російських військ біля кордонів. США вже повідомили Туреччину про проходження кораблів через протоку Босфор у Чорне море.

"Ми регулярно організовуємо операції в Чорному морі. Нещодавно туди відправили кораблі. Це не є чимось новим. Ми хочемо, щоб російська сторона була більш транспарентна у питанні нарощування військової потужності в Криму, а також уздовж східного кордону України. Ми не віримо, що це сприяє стабільності та безпеки в регіоні", - заявив представник Пентагону Джон Кірбі.

Що це за есмінці - Donald Cook і Roosevelt

Це ескадронні міноносці з керованою ракетною зброєю (ОРО) USS Roosevelt (DDG-80) і USS Donald Cook (DDG-75). Ці два кораблі базуються на іспано-американській військово-морській базі в Роті й є частиною програми побудови системи ЕвроПВО. Як повідомлялось, Donald Cook вже бував у Чорному морі.

Обидва есмінці є універсальними військовими кораблями з високими бойовими можливостями. На борту у них безліч різних систем озброєння. Найпотужніша – система управління "Іджіс", яка може самостійно знищувати будь-які цілі в повітрі, на суші та на воді ракетним озброєнням.

Носова система «Іджіс» есмінця DDG-75 містить 29 шахт для ракет, кормова - на 61. У різній комбінації ці шахти можуть можуть озброюватися: КР «Томагавк» Tomahawk, ЗКР RIM-66 SM-2 «Стандарт-2», 2*4 ПКР Harpoon, ПЧКР RUM-139 ASROC. Штат екіпажу нараховує близько 350 осіб.

Есмінець USS Roosevelt трохи ільший за тоннажем, чисельністю екіпажу та озброєнням. Так носова система «Іджіс» есмінця DDG-80 містить 32 шахт для ракет, кормова - на 64. У різній комбінації ці шахти також можуть можуть озброюватися: КР «Томагавк» Tomahawk, ЗКР RIM-66 SM-2 «Стандарт-2», 2*4 ПКР Harpoon, ПЧКР RUM-139 ASROC.

Ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG 75) Фото: ВМФ США

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...