У превентивних цілях: Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України (відео)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю France-Presse пояснив, як Білорусь підтримує російське вторгнення проти України. Про це повідомляє держвидання "Белта", передають Патріоти України.

За словами Лукашенка, з території Білорусі було завдано ударів "Іскандерами" по українських "військових об'єктах". Він додав, що російські війська зайшли на територію України. Їх було 20 000 причому не із Західного військового округу, а зі Східного. Війська РФ були на навчаннях. Він також заявив, що зараз вони воюють з НАТО, а не з Україною, принагідно звинувативши Альянс у більшій агресії.

"Так, ми беремо участь в операції. Але як: ми закрили захід, південний захід Білорусі, щоб ви звідти не вдарили в спину росіянам. Ось наша участь. Так, ми лікували поранених, загиблих людей приймали на територію Білорусі. Ми ліки передавали і передаємо й українцям, і росіянам. Це наша участь в операції. Ми людей не вбиваємо", — заявив президент.

Також він додав, що не виправдовує РФ, а підтримує їх. Росія була змушена ввести війська для власної безпеки. "Навіщо на кордоні розгорнули 4 дивізіони? Навіщо? Навіщо ви проти нас націлилися?" —запитував Лукашенко. Він висловив упевненість, що якби не превентивний удар, то натовські війська завдали б масованого удару.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...