"У пріоритеті - додаткові системи протиповітряної оборони": Залужний відзвітував США про ефективну роботу Patriot

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі, під час якої говорили про необхідне Україні озброєння. Про це йдеться у Telegram Головнокомандувача ЗСУ, передають Патріоти України.

"Детально поінформував про обстановку на основних напрямках фронту. Продовжуємо вести оборонну операцію та підготовку до подальших дій. Розповів про масовані атаки росіян дронами та ракетами різних типів, зокрема аеробалістичними Х-47М2 "Кинджал". Подякував за комплекси Patriot та відзначив їхню ефективну роботу. У пріоритеті - додаткові системи протиповітряної оборони задля посилення захисту нашого неба", - зазначив Залужний.

За його словами, також обговорили питання необхідності постачання озброєння та боєприпасів, далекобійних снарядів зокрема. "Домовилися співпрацювати і надалі. Привітав генерала Міллі та американських військових з прийдешнім святом - Національним днем Збройних Сил США", - зауважив Залужний.

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...