У пропагандистів РФ істерика: На Курщині цивільні здають Силам оборони України кадировців, техніку і склади

Дедалі більше росіян, як цивільних, так і військових йдуть на співпрацю з Силами оборони України. Мешканці Курщини масово повідомляють про кадировців, бо тільки так можуть захиститися від них, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву.

"Так само майже за кожним результативним ударом вглиб тимчасово окупованих територій стоять люди, які надають інформацію про позиції ППО, склади боєприпасів або переміщення російських підрозділів".

У ЦНС розповіли, що 31 серпня з’явилася новина про те, що на Курському напрямку підрозділи ЗСУ збили дуже цікаву ціль – рідкісний розвідувально-ударний БПЛА "Оріон", "такий собі російський "Байрактар" на мінімалках".

За даними з відкритих джерел, усього таких дронів було вироблено до 30 штук, при чому щонайменше 6 було збито (без урахування Курського), знищення підтверджено візуально. Вартість їх не повідомляється, але загальні інвестиції в цей проєкт вже склали близько $30 млн.

Виробництвом "Оріонів" займається російське акціонерне товариство "Кронштадт", як вони самі про себе пишуть "лідер національної безпілотної індустрії" РФ. Компанія розташована в місті Санкт-Петербург, має офіси в Москві, і крім "Оріона" випускає ще кілька інших безпілотників та систем для них.

За інформацією "Спротиву", до знищення цього "Оріона" доклалися самі росіяни. Точніше – інформатор всередині групи, яка займається обслуговуванням та пілотуванням цих дронів і пов’язаний із "Кронштадтом".

Ця людина вийшла на контакт із представниками певних підрозділів Сил оборони України і запропонувала надати дані щодо БПЛА, системи управління та підготовки персоналу. А головне – як саме окупанти застосовують "Оріони" проти наших військ.

Маючи повну інформацію, Повітряні Сили ЗСУ змогли влаштувати засідку на цю рідкісну і дороговартісну російську "пташку".

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....