"У протилежному разі на вас чекає неминуча смерть": ЗСУ звернулися до білоруських та російських військових (відео)

ЗСУ звернулися до білоруських та російських військ із закликом не брати участь у війні Росії проти України. Як альтернативу білорусам запропонували свободу або житло у військових містечках, а росіянам - полон з дотриманням усіх норм міжнародного права. Відповідне відеозвернення опублікував Генштаб ЗСУ 11 листопада, передають Патріоти України.

"Військовослужбовці Республіки Білорусь, якщо вас все таки змусить взяти участь у війні Путіна проти народу України, і якщо ви не можете не виконати цей злочинний наказ, перейшовши державний кордон України, зупиніться у складі підрозділу, заглушіть мотори, розрядіть зброю, підніміть білі прапори і дочекайтеся зустрічі з представниками командування ЗСУ. Вашу відмову від вбивства українців ми приймемо як акт прояву дружніх та сусідських відносин і будемо вдячні за це", – йдеться у зверненні.

У такому разі ЗСУ гарантують миттєве вільне повернення на територію Білорусі. "Якщо ж ви боїтеся переслідування чинної білоруської влади, ми запропонуємо вам достойне перебування на території України у спеціально обладнаних військових містечках. Ми забезпечимо вас необхідними побутовими умовами, харчуванням і медичним обслуговуванням, згідно з нормами ЗСУ. Для зв’язку з рідними та близькими ми забезпечимо вас телефонним зв’язком і цілодобовим доступом до мережі Інтернет", – повідомили у Генштабі.

Там додали, що зброя білоруських військових у цей період перебуватиме в охоронюваних кімнатах зберігання, а військова техніка – на спеціалізованих стоянках. Після закінчення воєнного конфлікту військовослужбовці зможуть отримати свої зброю і техніку у тому ж стані і безперешкодно відбути на територію Білорусі.

У зверненні до російських військових ЗСУ закликали їх здаватися в полон. "Військовослужбовці Російської Федерації, якщо ви вирішите стати частиною російської окупаційної армії, то для вас залишаються лише два варіанти. Здавання в полон. У цьому разі ми гарантуємо вам дотримання всіх міжнародних конвенцій щодо військовополонених, утримання у таборах для військовополонених, необхідну правову і медичну допомогу, можливість самим сповістити ваших рідних та близьких про ваш полон. Ми гарантуємо вам повернення додому після завершення воєнного конфлікту або ж у результаті обміну військовополоненими. У протилежному разі на вас чекає неминуча смерть", – йдеться у зверненні.

Там додали, що для зв’язку з представниками українського командування треба скористатися номерами Єдиного центру приймання звернень військовослужбовців РФ щодо здавання в полон: +38 066 580 34 98 та +38 093 119 29 84.


"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...