"У Придністров'ї зараз немає авіації": Радник глави МВС розповів, коли варто очікувати ескалації на цьому напрямку

Зараз Росія влаштовує провокації в Придністров'ї, аби використати його у війні проти України. Утім, країні-агресорці таке може вдатись лише за певних умов. Про це в ефірі 24 каналу повідомив радник глави МВС Вадим Денисенко, передають Патріоти України.

За його словами, поки сценарій залучення Придністров'я у війну виглядає сумнівним.

Коли очікувати ескалації

"У цій квазіреспубліці більш агресивні дії можливі тільки за умови, якщо росіяни візьмуть Миколаїв та підійдуть до Одеси. Водночас не варто забувати, що у Придністров'ї немає авіації, тому говорити, що окупанти почнуть там бойові дії без сухопутних підходів до Одеси не доводиться", – зазначив Денисенко.

Що зараз відбувається в Придністров'ї

За словами радника, те, що зараз відбувається в Придністров'ї – це активізація, збір і злагодження. Спроби привести до якогось порядку придністровську армію та російську частину, оскільки вони перебували "розхлябаному" стані й не хочуть воювати.

Денисенко наголосив, що зараз Росія намагається підвищувати градус як стосовно Молдови, так і України. Водночас держава-агресорка хоче подивитись, наскільки буде готова до бойових дій, якщо окупанти таки зможуть підійти до Одеси.

До слова, радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк пояснив, чим Придністров'ю загрожує втягнення у війну з Україною. Водночас запевнив, що наше військове керівництво добре розуміє ризики з боку невизнаної квазіреспубліки.

Джерело: 24 канал

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...