У Путіна будуть великі неприємності: США готують новий удар по газопроводу в обхід України

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США схвалив законопроект, покликаний зупинити будівництво російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Про це в Facebook написав глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляють Патріоти України.

Автором законопроекту став конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер. "Завершення будівництва "Північного потоку 2" і "Турецького потоку" створить додаткові загрози для мільйонів європейців, призведе до дестабілізації континенту", - наводить слова автора законопроекту одне із ЗМІ.

Документ HR:3206 про захист європейської енергетичної безпеки вводить санкції за поставки технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів. Зокрема, він передбачає заходи проти суден-трубоукладачів, які ведуть будівництво магістралей.

Раніше в березні Адам Кінзінгер представив законопроект HR:1616 про європейську енергетичну безпеку і диверсифікації, який спонукає європейські країни розвивати власні енергетичні джерела.

"Ці два закони будуть діяти як батіг і пряник. Вони забезпечать, щоб американські союзники в Європі були захищені від несанкціонованого використання Росією енергетики як зброї", - зазначив конгресмен. Відзначається, що незабаром законопроект HR:3206 буде винесено на голосування в Палаті представників. Шанси на його швидке прийняття є високими, оскільки ініціатива виходить від обох партій.

Джерело: Укрінформ

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...