У Путіна є дві мети: Піонтковський пояснив, навіщо Росія стягує війська до кордонів України

Росія могла розпочати стягувати свої війська до кордонів України для того, щоб показати свою силу новому президенту США Джо Байдену. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Є ще така думка, що Путін затіяв все це уявлення, warscare, щоб продемонструвати свою силу Джо Байдену і змусити його піти на переговори, де він буде ділити з ним карту світу, ну і перед цими переговорами Байдена залякати", - сказав він.

На думку політолога, Росія переслідує дві мети: перша - підпорядкувати собі Україну, а друга - змусити Сполучені Штати піти на так звану "нову Ялту".

"Тобто поділ світу на сфери впливу, які включають пострадянський простір і, безумовно, - Україна. Такий мотив, звичайно, присутній - змусити Байдена прийняти Путіна як би на рівних", - додав він.

Піонтковський зазначив, що після останнього дзвоника Байдена Путіну світ задався питанням, що президент РФ міг досягти мети, адже риторика американського лідера різко змінилася.

"Мені здається, Байден використовував класичну поведінку поліцейського, який хоче нейтралізувати небезпечного злочинця і терориста, що загрожує життю людей. З ним потрібно поговорити ласкаво, ввічливо, зробити йому якісь компліменти, тим самим його заспокоїти і домогтися як мінімум паузи в його намірах" , - додав він.

Політолог упевнений, що такі кроки не говорять про те, що Байден і американський істеблішмент в цілому згодні на такий поділ світу і відмовляються від підтримки України.

"Чи виправдалися наміри Байдена чи ні - я не знаю. Через три дні подивимося, чи приймає таку паузу Путін. Але в Москві це сприйнято, як знак слабкості Байдена. Про це говорить вся ейфорія російських ЗМІ і висловлювання найперших осіб. Самий часті - "Байден моргнув", "Байден злякався" і так далі", - сказав фахівець.

На завершення він висловив сумнів, що Путін піде на наступ під час підготовки можливого саміту з Байденом. "Але в довгостроковому плані виникає небезпека, що Москва повірила, у них виникла ілюзія слабкості США і власної безкарності. Ця обставина вносить ще більшу невизначеність і залишає нас гадати над мотивами Путіна", - сказав він.

Джерело: Апостроф

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...