"У Путіна є ідея фікс": ЗМІ з'ясували, як в РФ хочуть провернути сценарій з ядерним ударом

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін не лише не відмовився від варіантів застосування ядерної зброї у війні з Україною, але й дав безпосереднє розпорядження такі варіанти готувати. Про це повідомляє Telegram-канал Генерал СВР, передають Патріоти України.

Зазначається, що активно йде підготовка одного зі сценаріїв розвитку конфлікту, коли Путін зможе реалізувати можливість застосування тактичної ядерної зброї. За даними каналу, нещодавній обстріл російськими військами ними ж окупованою Запорізької АЕС в Енергодарі - це частина реалізації цього сценарію.

"За розпорядженням командування російських Збройних сил Запорізька АЕС була замінована, зокрема замінований один з енергоблоків станції. При реалізації цього плану буде підірвана частина споруд на станції та пошкоджений енергоблок, при цьому Путін виступить, звинувативши керівництво України в ядерному тероризмі, поклавши відповідальність за вибухи на Україну і прирівняє "ядерний тероризм" до застосування ядерної зброї з боку України, давши наказ використовувати тактичну ядерну зброю як "відповідну" міру", - йдеться у повідомленні.

На каналі також зазначили, що у "Путіна є ідея фікс, яка полягає в тому, що треба повторити всі помилки, вчинені США, щоб Росію вважали великою країною, а його - великим правителем".

"Путін упевнений, що саме демонстрація безкарного застосування ядерної зброї у збройному конфлікті змусить визнати Захід його (Путіна) силу і змусить весь світ з ним рахуватися і йти на його умови", - йдеться у повідомленні.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...