У Путіна є план "Б": Генерал розкрив подальші плани Кремля і пояснив, чому під Києвом не справжнє відведення військ

Генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач збройними силами США в Європі Бен Ходжес прокоментував відведення російських військ на київському та чернігівському напрямках, передають Патріоти України.

За його словами, насправді Путін не відводить війська, а передислокує їх для наступної "фази" на Донбасі. "Російські військові одиниці було розбито, вони втратили лідерів, їхнє обладнання розбите, вони втратили багато техніки, завдяки українським захисникам. Тому зараз вони намагаються відступити, реорганізуватися, перегрупуватися для наступної "фази". Це саме те, що, на мою думку, відбувається прямо зараз. Тому це не відвід", - сказав Ходжес в інтерв'ю ТСН.

Генерал-лейтенант у відставці розповів про можливі подальші плани Кремля. "Що вони мають намір зробити, так це спиратися на те, що вони вже зробили. Зокрема, в Азовському морі. Вони знають, що це вдарить по українській економіці. Якщо Україна не зможе експортувати з Бердянська і Маріуполя, то це вдарить по українській економіці та принесе багато проблем. Тому, думаю, вони, напевно, спробують сфокусуватися на цьому", - зазначив військовий.

При цьому Ходжес вважає, що у Росії немає ресурсів, щоби захопити Київ. "У них немає достатньої кількості військ. Місто завелике, оборона навколо міста дуже сильна. Тому, я думаю, вони переоцінюють, що вони можуть зробити", - зазначив він.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...