У Путіна намагаються "перекрити" втрати окупаційних військ зеками. Цих "добровольців" дозволили розстрілювати без суду та слідства при найменшому вияві непокори, - Генштаб

Зазначається, що до польових таборів привезли сотні російських в'язнів для підготовки для війни проти України. Російські окупанти намагаються перекрити свої втрати в Україні за рахунок ув'язнених. "Охоронцям" дали наказ розстрілювати "мобілізованих" при дезертирстві або непокорі.

"Противник і далі намагається поповнити свої втрати в живій силі за рахунок ув'язнених. Нещодавно відзначено прибуття близько 400 таких осіб, завербованих ПВК "Вагнер", в один з польових таборів окупантів у Бердянському районі Запорізької області", - йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

При цьому наголошується, що подібне поповнення очікується в районі Луганська.

"Відомо про плановану підготовку на одному з полігонів поблизу міста до 200 осіб з числа засуджених. Підготовка триватиме кілька тижнів", - зазначили в Генштабі.

Крім того, зазначено, що особовому складу комендантської роти окупантів, яка охороняємо "новобранців", дали наказ відкривати вогонь на ураження при будь-яких спробах втечі або непокори.

Мобілізація в Росії - остання інформація

З липня 2022 року ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин вербував найманців з числа російських ув'язнених. Їм обіцяли помилування після шести місяців війни проти України. У січні Пригожину заборонили вербувати ув'язнених на тлі розбіжностей з главою Міноборони РФ Сергієм Шойгу. Тепер вербують зеків на війну проти України в підрозділи "регулярної армії".

Нещодавно Пригожин визнав, що група "Вагнера" опинилася на межі зникнення.

У свою чергу глава Фонду "Русь сидить" Ольга Романова повідомила, що Міноборони РФ розвернуло небачену за масштабами вербування ув'язнених у російських в'язницях. За її словами, частину завербованих передають так званим "ПВК".


"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...