У Путіна високі ставки: РФ розміщує ядерну зброю у Білорусі поблизу кордонів НАТО, - WSJ

Росія розгортає ядерну зброю в Білорусі поруч із кордонами НАТО, щоб змусити Альянс припинити військову підтримку України. Про це пише видання The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Росія завершила розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, які дехто вважав блефом, можуть відповідати дійсності.

Принаймні радник з національної безпеки США Джейк Салліван й раніше заявляв, що голова РФ Володимир Путін почав "вживати заходів для розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі". А у липні 2023 року розвідувальне управління Міністерства оборони США повідомило, що "немає підстав сумніватися" у заявах Володимира Путіна про відправку ядерної зброї до Білорусі.

Наразі у США вже називають "вірогідного кандидата" для виконання "нової місії Білорусі з ядерного обміну з Росією". Так, Федерація американських вчених (Federation of American Scientists, FAS) проаналізувала розвідувальні дані з відкритих джерел, зокрема, відеоматеріали Міністерства оборони Білорусі, і дійшла висновку, що військовий аеродром, розташований у місті Ліда Гродненської області Білорусі і є тим самим пунктом.

"Авіабаза, що розташована за 40 кілометрів від литовського кордону, те єдине крило білоруських ВПС, оснащене літаками Су-25, є найбільш вірогідним кандидатом на виконання нової місії Білорусі з "ядерного обміну" з Росією", — пише WSJ. Видання підкреслює, що заява Лукашенка з'явилася в той час, коли Росія посилює свої погрози на адресу Заходу.

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...

"Воював на боці України": У Москві судять 72-річного американця, який прожив кілька років у Харкові з місцевою жінкою

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:04

В Москві розпочався суд над 72-річним громадянином США, якого звинувачують в тому, що він нібито воював на боці України як найманець. Про це у п’ятницю, 27 вересня, повідомило російське пропагандистське агенство РИА Новости, передають Патріоти України....