У Путіна заявили, що Москва через визнання "ЛДНР" не могла вийти з Мінських угод, і вимагатиме від України виконання зобов'язань

Рішення Російської Федерації щодо визнання незалежності так званих “ЛНР” та “ДНР” не означає вихід Москви з Мінських домовленостей, оскільки вона виступає гарантом, а не стороною угод. Про це заявив заступник голови комісії “Єдиної Росії” з міжнародного співробітництва Андрій Клімов, повідомляють російські ЗМІ, зазначають Патріоти України.

“Росії не є стороною мінських угод. Ці угоди складаються з двох документів: заяви глав Росії, Німеччини, Франції та України та комплексу заходів, які були тоді підписані. Ці угоди між трьома сторонами: центральною владою Києва і те, що називається в угодах окремими районами Донецької та Луганської областей”, – заявив Клімов.

За його словами, вся відповідальність щодо зриву Мінських угод лежить на Україні.

“Вони сторони угоди, ми були одним із гарантів цих угод. Угода не виконана українською стороною у 2015 році. З того часу ці угоди фактично не працюють.Вся відповідальність на Києві і тих, хто там править”, – сказав Клімов.

Він переконує, що Мінські домовленості це не угода між Росією та Україною, це угода між Україною та двома частинами “в той період України”.

“Росія не могла сама, навіть якби дуже захотіла, виконувати мінські угоди, не лише тому, що вона не є їхньою стороною”, – наголосив Клімов.

Як відомо, президент Російської Федерації Володимир Путін визнав “незалежність” так званих “ЛНР” та “ДНР”. До того ж президент Російської Федерації Володимир Путін доручив Міноборони РФ ввести російські війська на територію ОРДЛО для “забезпечення миру”.

У відповідь Вашингтон анонсував новий пакет санкції проти Російської Федерації так званих “ЛНР” та “ДНР”.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...