У рабстві Путіна та його новоявленої маріонетки: Мігранти розповідають, як їх б'ють білоруські солдати та змушують іти до Польщі

Сирійський мігрант Юсеф Аталлах боявся, що помре в лісі на кордоні з Польщею, залишившись без їжі та води на морозі, не в змозі дихати через ніс після того, як його побив білоруський солдат.

Тепер, перебуваючи у безпеці, у Центрі для мігрантів у польському Білостоку, Аталлах каже, що був одним із багатьох, хто опинився у пастці на кордоні після того, як польські прикордонники виштовхали його назад до Білорусі. Він був заблокований між кордонами Польщі та Білорусі, між білоруськими силовиками та польськими прикордонниками, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Ми сказали білоруським солдатам, що хочемо повернутися до Мінська, не хочемо продовжувати поїздку. Вони сказали, що не дадуть нам повернутися до столиці Білорусі. Наказали далі намагатися потрапити до Польщі", - каже чоловік.

Мігрант з Афганістану, який відмовився називати ім'я, також розповів про досвід застрягання між Білоруссю та Польщею, коли не міг повернути назад, і єдиним виходом було намагатися знову перетнути польський кордон за допомогою білоруських спецслужб.

"Білоруські солдати змушують і допомагають мігрантам перетнути кордон", - каже він, додавши, що солдати сказали йому, що це наказ від держави.

Афганець, який утік зі своєї батьківщини після приходу до влади талібів у серпні, описав, як щоночі білоруські військові приходили, забирали групу з 30-40 мігрантів із таборів і штовхали їх до кордону.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...