У Раді оцінили, скільки танків найближчим часом може отримати Україна

Україна може отримати у найближчі два-три місяці від 150 до 300 танків. Утім, вони навряд чи встигнуть приїхати до прогнозованого наступу РФ. Про це розповів народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, для звільнення України потрібно від 500 до 700 танків. "Є різні підрахунки. Але якщо казати орієнтовно, то найближчим часом нам можуть передати 150-300 танків - це протягом 2-3 місяців", - розповів він.

Він додав, що танки потрібні Україні до 1 квітня. Адже саме цей проміжок часу може мати важливе значення через активізацію російських військ.

"До наступальних операцій росіян ми готові. Оборона насамперед передбачає наявність надійних фортифікаційних укріплень та артилерії, що зупиняє наступ ворога. Танки - це все ж більш наступальна зброя. Самохідні артилерійські установки ми вже отримуємо. Ми отримуємо бойові броньовані машини, які можуть посилити нашу оборону. Ми отримуємо достатню кількість ручних протитанкових засобів", - додав Веніславський.

Нардеп переконаний, що дуже негативних прогнозів щодо наступу РФ навряд чи варто робити."Думаю, ми зможемо стримати цей наступ ворога, а далі будемо очікувати, що для нашого наступу партнери встигнуть надати необхідну кількість техніки", - резюмував нардеп.

"Гуси" вищипали "Репейник": ГУР показало, як його бійці знищення новітньої антидронової РЛС окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 17:28

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про знищення новітньої російської антидронової РЛС Репейник. "Операцію провели бійці групи Гуси 9 спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України. Переносну РЛС "рєпєйнік" росіяни почали поста...

Без зайвої "реклами": Італія долучилася до постачань Україні ракет Storm Shadow - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 17:14

Італія долучилася постачання ракет Україні. Йдеться про ракети SCALP EG/Storm Shadow. Про це міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс повідомив в інтерв’ю The Times. “Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франц...