У Раді підтримали законопроєкт про автоматичне отримання УБД і створення єдиного е-реєстру військовозобовʼязаних

У Раді підтримали законопроєкт про автоматичне отримання УБД і створення єдиного е-реєстру військовозобовʼязаних

Народні депутати підтримали законопроєкт про автоматичне набуття статусу учасника бойових дій та створення єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних. За це проголосували 249 народних обранців, передають Патріоти України.

Законопроєкт підтримали після довгих дискусій та провалу багатьох правок. Про це у Telegram повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Загалом під час голосування за проєкт закону №10062 у сесійній залі були присутні 324 народні депутати. 249 нардепів проголосували за, троє – проти. Ще 37 людей утрималися, а 35 не голосували.

За інформацією міністерств оборони, законопроєкт №10062 є критично важливим для обороноздатності України, адже він дозволить розблокувати цифровізацію української армії.

В оборонному відомстві зазначили, що реалізація положень цього закону сприятиме швидкому збору, обробці та використанню військових даних, а також переведе послуги та процеси для військовослужбовців у зручний цифровий формат.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...