У Раді розглянуть законопроєкт про обмеження пересування військовозобов'язаних: Чого чекати українцям

У Верховній Раді зареєстрували та передали на розгляд законопроєкт, який регулює порядок внутрішнього переміщення військовозобов'язаних України, передають Патріоти України.

Документ під назвою "Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України" зареєстрований за номером 7522. Його ініціатором стали три депутати від партії "Слуга народу" Кирило Нестеренко, Максим Зуєв та Дмитро Чорний. Слід зазначити, що тексту законопроєкту поки в загальному доступі немає.

Що сказав автор законопроєкту?

Один з авторів законопроєкту нардеп Кирило Нестеренко, коментуючи цю ініціативу, заявив, що якщо депутати її підтримають, то з цього питання скасують усі норми Генштабу.

"Хочу прокоментувати заяви Генерального штабу щодо обов'язкового отримання дозволу військовозобов'язаних українців для того, щоб переміщатися всередині країни. Ми з командою готуємо законопроєкт, який скасує всі ці норми", — сказав Нестеренко.

Нардеп повідомив, що законопроєкт, найімовірніше, винесуть на голосування 8-9 липня. За його словами, чинні норми закону від 1992 року на сьогодні не актуальні, оскільки вони сковують дії всіх тих, хто робить свій внесок у перемогу України.

"Той закон, який діє від 1992 року і дістався нам у спадок від радянського законодавства, він не потрібен. Зараз 2022 рік. І кожен волонтер, кожен активіст і той, хто справді від душі допомагає, він буде скований та обмежений. Ми цього не можемо дозволити", — наголосив Нестеренко.

Нардеп додав, що не можна також дозволити зруйнувати економіку, тому що країна, щоб перемогти, повинна бути єдиною і міцною.

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...