У Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення "слуги" Гетманцева з посади голови податкового комітету

Гетманцев заявив, що така постанова пов’язана з тим, що він виступив категорично проти законопроєкту про зменшення ставки ПДВ для аграріїв.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №4393 про відкликання з посади голови комітету з питань фінансів, податкової та митної Данила Гетманцева. Як зазначає парламентська прес-служба, "слугу" хочуть звільнити "у зв'язку із незадовільною роботою на посаді", повідомляють Патріоти України.

Водночас сам текст відповідного проєкту постанови ще не опублікували. Серед його авторів – нардепи від "За майбутнє", "Довіри", "Європейської солідарності".

У коментарі "НВ" Гетманцев заявив, що така постанова пов’язана з тим, що він виступив категорично проти законопроєкту про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. За його словами, група "Довіра" представляє одного з великих українських аграріїв. За даними НВ, найбільшою агрофірмою України є Kernel, нею володіють Андрій Веревський і Віталій Хомутинник.

"На вчорашньому засіданні комітету ми розглядали законопроєкт №3656 про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. Він надає пільги по ПДВ у розмірі 14%, хоча ПДВ для всіх – 20%. Ми виступили категорично проти. На жаль, у них було більше голосів на комітеті, вони провели законопроєкт й винесли до зали. У нас голосів не вистачило, я виступив категорично проти", – розповів Гетманцев.

"Слуга" гадає, що Верховна Рада не має права надавати пільги "одній із небагатьох галузей, яка добре заробляє, у важкий для країни час". 17 вересня парламент підтримав у першому читанні законопроєкт №3656 про зниження ставки ПДВ для аграріїв, документ готується на друге читання, нагадала "Економічна правда".

Гетманцев також додав, що проєкт постанови не відповідає регламентові Ради, тому що його потрібно подавати за погодженням з головою парламенту Дмитром Разумковим або лідером фракції "Слуги народу" Давидом Арахамією.

"Причому постанову може подавати лише голова Верховної Ради або комітет - такої постанови ні від комітету, ні від глави ВР не було. Це ініціатива окремих депутатів", – підкреслив нардеп.

"Слуга" заявив, що вітає будь-яку постанову, за допомогою якого депутати можуть впливати на кадрову політику Ради, але "важливо, щоб така позиція не була пов'язана з принциповою позицією депутатів щодо неприйняття лобістських законопроектів".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...