У Раду надійшла заява Федорова про відставку з поста глави Мінцифри

У Верховній Раді зареєстрували заяву про відставку Михайла Федорова з посади міністра цифрової трансформації. Він отримає нові повноваження, передають Патріоти України.

"У Верховній Раді України зареєстровано заяву про відставку віце-прем'єр-міністра України - міністра цифрової трансформації України Федорова Михайла Альбертовича", - написав у своєму Telegram-каналі представник Кабміну в парламенті Тарас Мельничук.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у Федорова будуть нові повноваження.

"Віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров буде займатися ще рядом напрямків, крім діджиталізації. Його майбутня посада-віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації України", - відзначив український прем'єр.

Кадрові перестановки - що відомо

17 березня народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що на найближчому пленарному тижні парламент розгляне звільнення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки та Павла Рябікіна – посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

18 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував кадрові зміни складу уряду, а саме зміну відразу двох глав міністерств - Оксена Лісового призначать на посаду міністра освіти і науки, а Олександр Камишин займе пост міністра стратегічних галузей промисловості.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...