У Раду проходить чотири партії, Зеленському довіряють менше половини українців: Соціологи оприлюднили дані свіжого опитування

Якби вибори до Верховної Ради в Україні пройшли найближчим часом, то до парламенту потрапили б чотири політичні сили, де лідером із невеликим відривом є партія "Слуга народу". Водночас багато українців вважають, що останнім часом країна рухається в неправильному напрямку і чимало вказали на недовіру президенту Володимиру Зеленському. Про це свідчать дані дослідження щодо суспільно-політичних настроїв населення країни. Його шляхом опитування в період з 22 по 23 лютого провела соціологічна група "Рейтинг", передають Патріоти України.

"Результати опитування показали: 68% українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку, 22% – у правильному. 10% – не визначилися. Порівнянно з початком лютого виросла кількість тих, хто оцінює напрямок розвитку як правильний", – йдеться в повідомленні.Рейтинг довіри до політиків очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 44% опитаних, а не довіряють – 54%. Порівняно з січнем рівень довіри до президента виріс із 37 до 44%.

Крім гаранта:

  • Дмитру Разумкову довіряють 29% і не довіряють – 33%, а ще 32% опитаних і зовсім його не знають;
  • Юлії Тимошенко довіряють 26%, не довіряють – 72%.
  • Петру Порошенку довіряють 25%, не довіряють – 74%.
  • Юрію Бойку довіряють 23%, не довіряють – 60%, не знають його – 13%.
  • Денису Шмигалю довіряють 14%, не довіряють – 52%, майже третина не чули про такого політика.

Опитування серед українців показало, що президентський рейтинг на сьогодні очолює Зеленський. Зокрема, якби вибори відбулися найближчим часом, то його підтримали б 23,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Щодо інших політиків, то українці проголосували б за:

  • Петра Порошенка – 14,4%;
  • Юрія Бойка – 11,3%;
  • Юлію Тимошенко – 10,9%;
  • Ігоря Смешка – 7,2%;
  • Володимира Гройсмана – 5,7%;
  • Дмитра Разумкова – 5,3%;
  • Євгенія Мураєва – 4,9%;
  • Олега Ляшка – 4,1%;
  • Арсенія Яценюка – 2,9%;
  • Олега Тягнибока та Віталія Кличка – по 2,4%.

У парламентському рейтингу лідирує партія "Слуга народу" (19,7% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати). За партію "Європейська солідарність" висловилися 16,2%, ОПЗЖ – 14,2%, ВО "Батьківщина" – 12,0%, партію "Українська стратегія Гройсмана" – 5,1%, Радикальну партію – 4,9%, "Силу і честь" – 4,4%, "Свободу" – 3,8%, партію Є. Мураєва "Наші" – 3,5%, "Голос" – 3,3%, "УДАР" – 3,2%, партію Шарія – 3,2%, "За майбутнє" – 2,8%, "Народний фронт" – 1,9%.

Зазначимо, що опитування проводилося серед 2500 громадян у віці від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 – не більше 2,0%.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....