У районі Кринок та Авдіївки": ЗСУ встановили рекорд зі знищення російських БТР, - Коваленко

Протягом січня 2024 року було верифіковано знищення 10 російських бойових броньованих машин БТР-82АТ. У грудні 2023 року підбили два такі БТР. Загалом ці БТР-82АТ знищувалися від 2022 року в одиничних примірниках на місяць, але в січні 2024 року був встановлений рекорд. Про це написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

За даними Коваленка, БТР-82АТ був уперше представлений на форумі "Армія-2019"."Він тоді одразу ж привернув мою увагу, оскільки копіював концепцію БТР-4 щодо підвищення виживання машини за допомогою встановлення посилених бронепанелей і протикумулятивних ґрат, які російські "експерти" висміювали від 2014-го", – зазначив експерт.

Він додав, що БТР-82АТ – це приклад того, як російський ВПК не зміг подужати розвиток і відродження проєкту БТР-87."Тому навісили на БТР-82 додаткові бронелисти, які за ідеєю повинні тримати 12,7х108-мм, поставили комбінований двоканальний приціл з вертикальною стабілізацією та лазерним далекоміром і залишилися всім задоволені", – пояснив Коваленко.

Окремо він зазначив, що в умовах повномасштабної війни та гострої необхідності посилених ББМ російський оборонно-промисловий комплекс лише зараз став демонструвати постачання до військ чогось схожого на дрібносерійне виробництво комплектів аналогічних 675-СБ3КДЗ як для БМП-2, так і для БТР-82.

"Також зверну увагу, що БТР-82АТ переважно палилися в районі Кринок та Авдіївки. Саме на ці напрямки РВВ кидають ці, мабуть, поки що найбільш броньовані БТРи, що теж важливо для загального розуміння ситуації", – пояснив Коваленко.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...