У разі масштабної війни із Заходом: Названо українські міста, по яких вдарить Кремль

У разі війни Заходу з Росією українські міста стануть місцем дислокації військових і озброєння. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

За його словами, в разі конфлікту Україна може стати плацдармом для НАТОвської агресії проти Росії. Якщо почнеться серйозна ескалація, яка буде загрожувати загальній конфронтації Росії з США та американськими союзниками, РФ почне потужний наступ на Україну

Фельгенгауер зазначив, що Захід може в разі наступу зайняти плацдарми в Полтаві, Сумах та Харкові. "Наші генерали що пишуть? Що в разі конфлікту американські генерали і їх союзники швидко висуватимуться в Україну, займуть там позиції, розмістять ракети, літаки десь там в Полтаві або в Сумах і націлять їх на Москву. А цього не можна допустити. Значить у випадку особливого довоєнного періоду потрібно діяти наступально", - сказав експерт.

За його словами, з боку України потрібна серйозна ескалація. "Але я кажу це чисто з військово-технічної точки зору. І це станеться тільки в особливих ситуаціях, які поки дуже далекі. Але плани напевно є - на те він і Генштаб, щоб їх розробляти. Є напоготові 150 дивізія 8-ї гвардійської армії. 8 гвардійська армія націлена на Донбаський фронт. Є корпус в Криму, який як би приписаний до Чорноморського флоту, але там є новітні танки. Вони теж зможуть наступально діяти", - додав російський військовий оглядач.

Він заявив, що цю ескалацію можна намалювати, але всі сподіваються, що обійдеться. А для того, щоб обійшлося, треба хоча б розуміти ступінь загрози.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...