У реєстрі "Оберіг" буде окреме поле про статус вручення людині повістки: Як це працюватиме

У Міністерстві оборони України повідомили, що функціонал реєстру "Оберіг" було вдосконалено. Так, у реєстрі буде окреме поле, яке вказуватиме на статус вручення повістки особі та показуватиме коли це сталося. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, у коментарі для спільноти програмістів Dou.ua. Також у реєстрі буде видно, якщо особа не оновила дані.

Черногоренко зазначила, що оповіщення військовозобов’язаних відбувається лише згідно із законодавством — особисто та завірено підписом. А всі інші методи наразі є не правомірними.

Так, згідно з її словами, якщо повістка військовозобов'язаному була надіслала поштою, у реєстр не мають вносити позначку, що вона була вручена. Водночас у випадку якщо у реєстрі буде внесено деякі "некоректні дані" людина може звернутися до служби підтримки для їх актуалізації або отримати алгоритм для внесення змін.

У мобільному додатку для військовозобов'язаних користувач не буде бачити історію змін для кожного поля з датою, але зможе побачити загальну дату оновлення. "Першочергово ми говоримо саме про внесення змін у контактні дані", — пояснила вона. Інформація, яку особа може переглянути у "Оберезі", включає:

  • Прізвище, ім'я, по батькові.
  • Вид обліку чи дата зняття з обліку.
  • Категорія обліку.
  • Дата народження.
  • Інформація про відстрочку, бронювання та дату закінчення.
  • Постанова ВЛК та дата ВЛК.
  • Звання.
  • Код та найменування військово-облікової спеціальності.
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).
  • Унікальний номер у системі "Оберіг".
  • ТЦК та СП, де особа перебуває на обліку.
  • Інформація про те, чи перебуває особа в розшуку.

Коли буде налаштовано взаємодію з усіма визначеними реєстрами, реєстр "Оберіг" зможе автоматично отримувати всю необхідну інформацію. ТЦК та СП будуть контактувати з військовозобов’язаними лише в окремих випадках. Наразі в Міноборони активно працюють над цим процесом.

"Але повністю прибрати людину з цього процесу ми не можемо. Бо деякі дані вона має завіряти особисто. І навіть після автоматизованого оновлення даних ТЦК все одно зможе викликати військовозобов’язаного для звірки, якщо останні зміни вносили давно", – зазначила Черногоренко.

"У небі – F-16. Під крилами – ракети США. Цілі знищено!": В ефірі вже лунає те, що лише переслідувало у кошмарах "соколів Путіна"

понеділок, 20 травень 2024, 17:49

В одній із бригад тактичної авіації льотчики Повітряних сил ЗСУ вже відпрацьовують бойові місії на авіаційному тренажері F-16, наданому Чехією. . Начальник групи обслуговування тренажерів зазначає, що отримання цієї сучасної платформи стало справнім ...

"Україна усвідомлює, що війна кінчиться переговорами": Секретар РНБО виступив із заявою

понеділок, 20 травень 2024, 17:45

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що Україна усвідомлює, що війна закінчиться переговорами, тому підготувала і просуває формулу миру президента Володимира Зеленського. Пряма мова: "Україна чітко усвідомлює, що в...