У республіканської більшості проблеми: Конгресмени США провалили голосування за спікера, трампіст Джордан принижений

Висуванець від Республіканської партії, яка має більшість у нижній палаті, набрав навіть менше голосів, ніж кандидат від Демократичної партії.

Палата представників Конгресу США у вівторок, 17 жовтня, не змогла обрати спікера з першої спроби. При цьому кандидат від Республіканської партії, яка має більшість у нижній палаті, набрав менше голосів, ніж кандидат від демократів, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що республіканець з Огайо Джим Джордан здобув 200 голосів однопартійців, тоді як лідер демократичної меншості Хакім Джеффріс заручився підтримкою всіх своїх 212 однопартійців.

Ще 20 республіканців віддали свої голоси іншим кандидатам, у тому числі екс-спікеру Кевіну Маккарті та лідеру більшості Стіву Скалісу.

Після голосування члени Палати представників пішли на перерву. Не виключено, що найближчим часом буде нова спроба обрати спікера.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...