У "республіці"... не знайшли ліків: У мережі повідомили про смерть 35-річного "військкора" "ДНР" (фото)

У лікарні Донецька померла проросійська журналістка Катерина Катіна (Василенко). Її серце зупинилося вранці 9 липня, жінці було 35 років. Про смерть повідомили в місцевих соцспільнотах, передають Патріоти України.

Там заявили, що пацієнтці банально не знайшли ліків, а причиною летального випадку стала аневризма головного мозку. Зазначається, що за два дні до цього в Катіної трапився інсульт. У донецькій лікарні не було препаратів, щоб її врятувати – ліки шукали у всій "ДНР", а також чекали з Москви (РФ).

Водночас користувачі мережі стали писати, що насправді причиною смерті молодої журналістки став не крововилив у мозок після інсульту. За словами деяких, цьому слугував "отриманий на війні стрес".

Катіну знали як фронтову кореспондентку самопроголошеної "Донецької народної республіки". Сама вона себе називала "рудою з камерою", а в матеріалах висловлювала активну проросійську позицію.

В інтерв'ю вона не раз розповідала, як брала участь у "референдумі про самовизначення Донбасу" в 2014 році, як "розбирала бруківку, ламаючи нігті, коли в Донецьку чекали приїзду українських нацистів".

На її смерть відреагувала адвокатка Тетяна Монтян, яка відома підтримкою бойовиків "Л/ДНР". У Telegram вона повідомляла, що справжнє прізвище Катіної – Василенко.

"В обличчя ви її можете не знати, але саме вона знімала матеріал для моїх відосів... 35 років. Інсульт та аневризма головного мозку. Не знаю, що стало причиною такого трагічного фіналу для ще молодої і повної сил жінки", – висловилася Монтян.

Катіна з коханим – снайпером Андрієм Куцьким

Додамо: у вересні 2019 року на Донбасі ліквідували коханого Катіної – снайпера Андрія Куцького. 39-річний бойовик із позивним "Скрипач" був родом із Одеси, воював проти України з 2015 року. Також з'ясувалося, що терорист до того був нагороджений секретним орденом за вбивства українців. Через деякий час, ймовірно, його товариш, опублікував пост-співчуття в спільноті соцмережі "ВКонтакте", написавши, що "Скрипача" вбили свої ж".

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...