У РФ його називали "невразливим", але щось пішло не так: ЗСУ збили новітній російський БПЛА (фото)

Українські захисники знищили новітній російський безпілотний літальний апарат, який окупанти називають "невразливим". Очевидно, наші військові ліквідовують навіть ті цілі, на які Кремль покладає найбільші надії. Про знищення ворожого БПЛА повідомив на своєму Telegram-каналі активіст та волонтер Роман Донік, передають Патріоти України.

Зазначається, що техніку ліквідували бійці 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр". "Безпілотник Zala невразливий для українських РЕБ. Вони його не бачать" – написала газєта ру з посиланням на якогось російського генерала. Ну і по**й, відповіла піхота 93 Холодноярською бригади під Ізюмом. Ми не РЕБ, ми піхота. І завалили ще одного аналоговнета", – прокоментував Донік.

Ще у травні росЗМІ розганяли інформацію, що БПЛА ZALА – ледь не найкращий винахід кремлівської військової промисловості. Пропагандисти заявляли, що ці дрони неможливо збити завдяки використанню спеціального захищенно радіоканалу звʼязку. На практиці ж виявилось, щзо це черговий фейк.

Ті ж медіа писали, що дрон використовується Росгвардією у війні проти народу України. Його основне призначення – ведення розвідки з повітря. Тепер же, завдяки професіоналізму українських воїнів, "пташка" більше не взлетить.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...