У РФ хочуть "мирного співіснування" зі США: У Лаврова заявили про спеціальну пропозицію Вашингтону

Російська влада запропонувала Сполученим Штатам примирення і можливість обговорити деескалацію, запрошуючи Вашингтон до запуску діалогу "щодо стратегічної стабільності і створення середовища безконфліктного існування". Про це повідомляють інформаційні агентства, цитуючи заяву заступника глави МЗС Росії Сергія Рябкова, зроблене чиновником під час засідання російського Радфеда, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

Таким чином Москва хоче знизити градус напруженості, який протягом декількох останніх місяців привів до нової порції санкцій проти РФ. "Хотів би зазначити, що ми вже запропонували адміністрації Байдена запустити діалог щодо стратегічної стабільності в руслі того, про що заявив Володимир Путін, маючи на увазі розгляд стурбованості у цій сфері та пошук шляхів врегулювання наявних проблем", - заявив російський дипломат.

При цьому наявність офіційної відповіді з боку Вашингтона і його можливий зміст в російській пресі відсутні. Зазначимо, що протягом кількох останніх місяців рівень відносин між Росією і Сполученими Штатами погіршився до історично низьких значень. Політологи кажуть, що фактично між країнами почалася нова "холодна війна". Сполучені Штати послідовно вводять економічні, фінансові і політичні санкції проти Москви за агресію щодо України і спробу дестабілізації внутрішньополітичної ситуації всередині США, хакерські атаки проти Вашингтона.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.