У РФ хочуть переписати історію Криму: Окупанти задумали скасувати рішення про передачу півострова Україні

В окупованому Криму росіяни планують скасувати рішення 1954 року про передачу півострова до складу УРСР. Це питання ініціювала президія парламенту захопленого Криму, передають Патріоти України.

Про це повідомив так званий голова кримського парламенту Володимир Константинов, пишуть російські пропагандистські ЗМІ. Це питання хочуть розглянути вже найближчим часом.

"Ми розглянемо це питання. Плануємо доручити його детальне вивчення науковій раді з правотворчості при голові Державної ради Республіки Крим", – наголосив Константинов.

Україна була частиною СРСР із 1919 до 1991 року. У лютому 1954 року Верховна рада СРСР видала указ про передачу Кримської області зі складу Російської радянської федеративної соціалістичної республіки до складу Української радянської соціалістичної республіки. З того часу Крим перебував у межах України до його анексії Росією у 2014 році. Окупанти бажають оскаржити саме рішення щодо внесення Криму до складу України.

Нагадаємо, що компанії з Криму благають у Кремля гроші на виживання тургалузі. Справа в тому, що росіяни не їдуть на відпочинок до півострова, а деякі, які все ж таки приїжджають, неохоче платять за відпочинок.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...